Waar gaat het wel goed? Zeg hallo tegen de scheepsvaart

Dit jaar mogen we zowel de Nederlandse kraanbootbedrijven, baggeraars en scheepsbouwers letterlijk en figuurlijk beschouwen als de vlaggenschepen van onze economie. In deze tijd van economische crisis is het niet moeilijk om zoek te raken in alle negatieve publiciteit. Er lijkt maar geen einde te komen aan faillissementen en aan bedrijven waar het niet zo goed gaat, maar gelukkig zijn er ook positieve berichten.

Volgens het weekblad van Intermediair is Nederland bijvoorbeeld de nummer 1 superjachten bouwer van de wereld. Verschillende grote Nederlandse namen hebbe het afgelopen jaar mega-orders binnen weten te slepen. Volgens de voorzitter van Nederland Maritiem Land – Arie Kraaijeveld – is dit onder andere te danken aan innovatie. Zo zijn de baggeraars in Nederland heel strategisch tewerk gegaan door hun aanbod uit te breiden met werkzaamheden voor de offshore-industrie. (denk hierbij aan het installeren van windmolens in zee)

Hierdoor zijn verschillende bedrijven in bovengenoemde sectoren ontzettend flexibel en kunnen ze worden ingezet in verschillende takken van een groot project. Dit is ook wel nodig, want stiekem heeft de Nederlandse scheepsvaart toch een reputatie hoog te houden in de wereld.

image528de67a3b730

(via: intermediair)

Speak Your Mind

*