Valkuilen, maar ook kansen voor jonge managers

jonge managerHoogopgeleide jongeren komen steeds sneller in een managementfunctie terecht. Van alle afgestudeerde met een hoge opleiding belandt 12,4 procent binnen 2 jaar in een leidinggevende rol. Dit komt onder andere door het snelle verloop in managementposities.

Blunders

Veel jonge managers worden voor de leeuwen gegooid in hun eerste leidinggevende functie. Het begaan van blunders is dan ook niet te voorkomen. Fouten maken mag natuurlijk en daar kan een kersverse leidinggevende alleen maar van leren. Toch maak je liever niet de klassieke blunders. Een voorbeeld hiervan is het niet nakomen van een belofte. Een ander voorbeeld van een valkuil voor jonge managers is zich laten intimideren door een oudere medewerker. Om dit te voorkomen moet je een gesprek met een oudere werknemer uit het team goed voorbereid ingaan. Zorg dat je als manager in een gesprek altijd vanuit de ik-vorm praat en schrijf standpunten van te voren uit op een stuk papier. De kans dat je wordt afgescheept met slechte argumenten, verklein je zo al meteen.

Doen!

Dat niet alles in één keer lukt en dat jonge managers nog veel moeten leren, betekent niet dat er niets goed gaat. Een goed begin is het halve werk: door direct duidelijkheid te scheppen over verwachtingen, maak je als jonge manager een goede start. Belangrijk is om duidelijk te maken wat je van medewerkers verwacht, maar ook zeker wat zij van jou mogen verwachten. Hou hierbij wel de klassieke blunder in het achterhoofd: beloftes maken die je niet na kan komen werkt alleen maar averechts. Volg een management opleiding om kennis te delen met ervaren managers en maak gebruik van een coach binnen of buiten de organisatie. Moeilijke kwesties kunnen met de coach besproken worden en zo kan je als jonge manager groeien in de nieuwe rol van leidinggevende.

Speak Your Mind

*