Tips voor mobiel solliciteren

Het wordt steeds eenvoudiger om te solliciteren via je smartphone omdat steeds meer vacaturesites ook een app aanbieden. Via de app is het vaak direct mogelijk om te solliciteren door een formulier in te vullen. Het zoeken naar je droombaan en direct reageren op de functie kan daardoor altijd en overal. Het voordeel van mobiel solliciteren is dat je via een app continue op hoogte blijft van de nieuwe vacatures.

via: www.bloovi.be

via: www.bloovi.be

CV

Via een cloud is het eenvoudig om benodigde documenten, zoals een cv toe te voegen aan je sollicitatie. Zorg dus dat je altijd een recente versie van je cv op een clouddienst, zoals Dropbox hebt opgeslagen of dat je LinkedIn-profiel up to date is zodat je daar een link van kan meesturen. Wil je opvallen? Dan is visualiseer je cv dan op Pinterest.

Goed Nederlands

Op je mobiel gebruik je vaak afkortingen en laat je misschien de nodige leestekens weg bij gesprekken via Whatsapp of Facebook messenger. Let op dat je dit niet doet in je motivatiebrief die je op je mobiel typt en check ook een extra keer de spelling als je autocorrect aan staat.

Speak Your Mind

*