Solliciteren doe je zo – 7 vragen die je zou moeten stellen tijdens een sollicitatiegesprek

SollicitatieHet zal de meeste lezers niet ontgaan zijn dat we nog steeds midden in een economische crisis zitten en dat een baan vinden nooit zo moeilijk is geweest. Daarom willen we je een handje op weg helpen door even vanuit een ander standpunt naar het fenomeen ‘sollicitatiegesprek’ te kijken.

Hoewel de meeste mensen ondertussen wel wat ervaring hebben met sollicitatiegesprekken gebeurd het maar al te vaak dat men de ware gedachte achter een gesprek uit het oog verliest. Vaak voelt het alsof een sollicitatiegesprek helemaal over jou gaat, maar de realiteit is (gelukkig) een stukje complexer.

Het gaat namelijk vooral over hoe je jouw toekomstige baas/werkgever kan helpen. Het gaat om het achterhalen van de ambities en doelen van je toekomstige werkgever en deze te linken aan je persoonlijke ervaring en expertise. Het is makkelijk om deze simpele gedachte achter een sollicitatiegesprek uit het oog te verliezen, daarom hebben we hieronder een lijstje met 10 vragen die je kunt stellen tijdens een sollicitatiegesprek. Hiermee maak je een goede indruk op je toekomstige werkgever, maar nog belangrijk, hiermee kun je erachter komen of de baan en het bedrijf ook daadwerkelijk bij jou passen en niet alleen andersom.

  • Wat is jou (mijn toekomstige werkgever) manier van leidinggeven?
  • Over welke concurrent maak je je het meest zorgen?
  • Wat voor soort mensen zijn over het algemeen succesvol in dit bedrijf?
  • Welk aspect van dit bedrijf zorgt voor succes dat een ‘buitenstaander’ nooit zou begrijpen?
  • Hoe ben je (mijn toekomstige werkgever) in deze industrie begonnen? (en waarom ben je gebleven?)
  • Waarom heb je (het bedrijf) besloten om specifiek voor deze positie een nieuwe werknemer te zoeken terwijl er nog zoveel andere posities zijn?
  • Wat zijn de helden van dit bedrijf?

(dank aan: businessinsider)

Speak Your Mind

*