Lichte stijging aantal vacatures

via: Parool

via: Parool

Goed nieuws voor mensen die opzoek zijn naar een baan: het aantal vacatures is in het derde kwartaal iets toegenomen. Eind september waren er 94.000 vacatures wat er 3.000 meer zijn dan een kwartaal eerder. Ten opzichte van een jaar eerder is er wel een daling in het aantal vacatures. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek. Het is voor het eerst in twee jaar tijd dat er een lichte groei te zien is in het aantal openstaande vacatures. De stijging komt volgens het CBS geheel door particuliere bedrijven, bij de overheid is er sprake van een stabilisatie en in de zorg is een lichte daling van het aantal vacatures.

Voorspelling

Het UWV voorspelt voorspelt nog een andere gunstige ontwikkeling op de banenmarkt. De toename van het aantal werkzoekende zou in 2014 afvlakken. De toename van mensen die op zoek zijn naar een baan is in 2013 met 13% behoorlijk groot. In 2014 zou deze toename nog 6% zijn.

Uitzendbranche

De uitzendbranche en de sectoren die op export gericht zijn, profiteren als eerste van het herstel van de banenmarkt. Voor werkzoekende in die sector zullen de baankansen dan ook volgend jaar als eerst stijgen. Een grote groep oudere werknemers zal de komende jaren met pensioen gaan, waardoor ook de baankansen toenemen in de vergrijsde sectoren als het onderwijs de overheid en de bouw. Hierdoor hebben werkzoekende straks weer meer keuze bij vinden van een baan.

Speak Your Mind

*