Een groot denker – 3 stappen om te denken als Elon Musk

Voor het geval iemand niet weet over wie het hier gaat, Elon Musk is wellicht de meest spraakmakende entrepreneur van de afgelopen paar jaar. Hij heeft verschillende (grote!) bedrijven op zijn naam staan zoals PayPal, Solar City, Tesla Motors en Space X. Wat wellicht het meest opmerkelijke is aan deze man zijn de wilde ideeën waarmee hij de zakenwereld telkens mee verrast.

Inside the SXSW Interactive Conference

Eerst wil hij de manier waarop we het internet gebruiken revolutioneren, en voilà, daar was PayPal met een van de eerste online transactie mogelijkheden. Daarna besloot hij om de auto-industrie eens flink wakker te schudden door te bewijzen dat elektrische auto’s op vrijwel alle aspecten beter zijn dan de klassieke rijtuigen, en voilà, daar is de Tesla Model S die verschillende prijzen heeft gewonnen voor onder andere veiligste auto ooit gemaakt.

Tot slot weet de beste man ons nog te vertellen dat hij binnen nu en 20 jaar een man op Mars wil zetten en daarmee het startsein wil geven voor buitenaards reizen voorde mensheid. Voilà, daar is Space X met een revolutionair nieuw raketsysteem wat de kosten voor het lanceren (en heel terughalen) van ruimtesondes met een factor 10 verkleint.

Inderdaad, een groot man met grootse ambities. Als inspiratie willen we je een stuk voorschotelen uit een interview dat MT (Management Team) had met de enige echte Elon Musk. Drie tips om te leren denken als the man himself

1.       Denk groot, heel groot!
Het mag duidelijk zijn dat zelfs de gekste ideeën niet gek genoeg zijn. Wanneer was de laatste keer dat je een bedrijf begon met als doel het bemannen van de planeet Mars?

2.       Specialiseer je juist niet!?
Musk is niet iemand die alles van een niche afweet. Hij is een ondernemer met een diploma in bedrijfskunde, natuurkunde en wiskunde. Volgens Musk is het belangrijk om een open geest te hebben en is het belangrijk om van alles (of in ieder geval heel veel) iets af te weten. Hoe kun je ooit een ruimtevaartbedrijf beginnen als je niet de fundamentele basis van een raket weet?

3.       Zoek altijd naar negatieve feedback.
Volgens Musk is dit wellicht het belangrijkste punt van allen. Wees niet bang voor kritiek, omarm het juist en zorg dat je altijd het positieve uit negatieve feedback kunt halen. Het (bedrijfs)leven is namelijk een leerproces dat nooit ophoudt, en van feedback kan men alleen maar leren.

(via Management Team)

Speak Your Mind

*