Een cv opstellen na onderbreking

Intermediair heeft deze week een mooi artikel geschreven voor degenen die een periode in het buitenland heeft gewoond of gewoon een tijdje ertussenuit is geweest. In veel gevallen wordt er in zo’n periode namelijk weinig of geen relevant werk gedaan en dat kan lastig zijn met het oog op het cv.

Briefpapier_04Aandacht voor het cv

In het artikel wordt vooral aandacht gelegd op het cv van Lotte, een meisje dat enkele jaren in Australië heeft gewoond en daar laaggeschoold werk heeft uitgevoerd dat niet relevant is voor haar vakgebied. Dat er vooral op het cv wordt gefocust is niet gek, op basis van het cv wordt vaak besloten of iemand in aanmerking komt voor een sollicitatiegesprek en het is dus een zeer belangrijk onderdeel van een sollicitatieprocedure.

Duidelijk advies

Intermediair heeft er een duidelijk artikel van gemaakt doordat er niet alleen algemene tips worden gegeven, maar er wordt daadwerkelijk een echt cv getoond dat is bestudeerd door twee experts. De experts geven tips over zaken die ontbreken, zaken die beter anders vermeld of geformuleerd kunnen worden en zaken die in zijn geheel mogen worden verwijderd.

Belangrijkste tips

Voor de mensen die geen zin hebben om het hele artikel door te spitten hebben we hier een kleine samenvatting gemaakt. Lotte is op zoek is naar ofwel een promotieplaats ofwel een functie bij een bedrijf en daarom raden de experts haar ten eerste aan om 2 aparte cv’s te maken. Daarnaast moet informatie beter worden samengevat en alles in het teken staan van haar kwaliteiten. Tot slot is het belangrijk dat het cv één professioneel geheel vormt.

Speak Your Mind

*