De juiste mannenkleding voor een sollicitatie

Solliciteren is altijd erg spannend, vooral wanneer je het nog niet zo vaak hebt gedaan. Met een goede eerste indruk kun je een heel eind komen, maar dat is niet altijd even eenvoudig als je enigszins nerveus bent. De juiste kleding kan je echter al een heel eind op weg helpen en zal je helpen om je zekerder te voelen en een betere indruk te maken.

pak-kopen-sollicitatie

Een geschikt pak kopen

Business Insider heeft onlangs een mooie special gemaakt over het kopen van een pak en zij raden aan om voor een blauw of midden- tot donkergrijs pak te kiezen. Het is minder formeel dan het zeer formele zwart en wat formeler dan andere aardetinten, een ideale kleur dus. Verder wordt over het algemeen aangeraden om voor de sollicitatie voor een pak met twee knopen te gaan en niet te kiezen voor een krijtstreep. Voor een bedrag van ongeveer 400 euro kan in de meeste gevallen een pak dat kwalitatief goed is en er goed uitziet worden aangeschaft.

Het overhemd

Het overhemd speelt natuurlijk ook een belangrijke rol en het is aan te raden om tijdens een sollicitatie voor een licht effen overhemd te kiezen dat niet doorschijnt. Neem het overhemd tijdens het passen van het pak mee en controleer of de maten van het pak kloppen. Er moet ter hoogte van de knoop van het jasje ongeveer ruimte zijn voor een vuist. Als er net geen vuist kan worden gemaakt, dan moet het jasje een maat groter zijn.

nette-herenschoenen-casual-pak

De schoenen

Last but not least: een mooi paar schoenen is natuurlijk ook belangrijk om een goede indruk achter te laten. Het is belangrijk dat de schoenen qua kleur en model bij het pak passen. Het is dus in veel gevallen een goed idee om de schoenen na het pak en het overhemd aan te schaffen en daarna wel even te controleren of de broek niet over de schoenen heen valt. Het is natuurlijk ook ideaal als de schoenen ook op andere dagen kan worden gedragen, mits de schoen daarvoor geschikt is. Tegenwoordig zie je veel van dit soort varianten bij merken zoals Van Lier en Van Bommel. Zorg er ten alle tijden wel voor dat je ze even goed poetst of schoon maakt, voor je naar het sollicitatiegesprek gaat.

Speak Your Mind

*