Blijf jezelf ontwikkelen met de hulp van het internet

Het is op elk moment van je carrière belangrijk om je kennis op peil te houden en nieuwe dingen te leren. In veel vakgebieden worden bestaande methoden en technieken constant verbeterd en er worden regelmatig nieuwe methoden of technieken uitgevonden. Het is dus wanneer je een baan hebt of op zoek bent belangrijk om wat energie en tijd te steken in je eigen kennisniveau.

internet-2Gratis online cursus

Een ideaal hulpmiddel voor het op peil houden en ontwikkelen van je eigen vaardigheden is het volgen van online cursussen. De laatste jaren zijn er verschillende initiatieven gestart waarbij gratis online cursussen worden aangeboden door voornamelijk bekende universiteiten uit Amerika. Goede voorbeelden zijn Coursera en edX, waar inmiddels maandelijks vele cursussen worden aangeboden.

Hoe werkt het?

Het volgen van een cursus op internet is erg eenvoudig. Je hoeft alleen maar een account aan te maken en je vervolgens in te schrijven voor de gewenste cursus. Vrijwel alle cursussen kunnen op elk gewenst moment gevolgd worden, maar als je een certificaat voor het volgen van de cursus wilt krijgen, dan zal je je op de juiste data moeten inschrijven. Wanneer er ingeschreven kan worden voor de verschillende cursussen is uiteraard te vinden op de website die de cursus aanbiedt.

Een studie volgen

Het is natuurlijk ook mogelijk om online een officiële studie te volgen en een nieuw diploma te behalen. Hiervoor zal echter wel veel tijd geïnvesteerd moeten worden en bovendien zal voor het volgen van een studie ook een flinke som geld moeten worden betaald. Hoeveel dat is hangt vooral af van de website waarop de studie wordt aangeboden.

Speak Your Mind

*